Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

Mr. Mama

Mr. Mama
-10 %
Mr. Mama
  • Stock: 1000
  • Model: GB0523
  • Weight: 0.19kg
Product Views: 5538
RM15.00
RM13.50
Mr. Mama
ISBN: 978-983-097-764-5
Kod: GB0523
Penulis: Shahrul Zaman Lukman, Dr. Mohd Khamizi Aziz, Kushairi Ismail
Tebal: 136 ms
Harga: RM15.00/ RM17.00
Berat: 0.185 kg (185 gm)


SINOPSIS

Kisah tentang lelaki hebat yang sanggup menjadi ‘suri rumah’. Ini kisah-kisah bapa penyayang. Ini adalah kisah-kisah hero yang tidak didendang! 

Mereka bertiga adalah lelaki berkarier yang akhirnya memilih untuk melindungi dan membantu keluarga dengan cara mereka. Masing-masing punya alasan dan situasi yang berbeza-beza, namun yang pasti ketiga-tiga mereka menyandang jawatan yang sama – MR MAMA!

Sebenarnya, ada banyak sebab mengapa kisah-kisah ini perlu dibukukan. Pertama untuk membuka ruang pemikiran masyarakat kita tentang peranan dan pengorbanan seorang suri rumah yang sering kali dipandang remeh. Ya, adakalanya, para suami perlu berada ‘dalam kasut’ isteri, jika mahu menjadi seorang yang lebih memahami.

Selain itu, ia diharap menjadi inspirasi kepada satu kelompok lelaki di luar sana yang masih terkapai-kapai mencari kerjaya dan akhirnya memilih untuk menjadi seorang suami yang gagal serba-serbi. Semoga ia akan menyuntik inspirasi kepada mereka untuk melakukan sesuatu yang berguna. sementara masih tidak mampu memberi nafkah kepada keluarga, ringankanlah tugas isteri dengan turut sama melakukan kerja-kerja rumah tangga!

Write a review

Please login or register to review