Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

Hoshi Seiza: Kembara Mencari Tuhan**

Hoshi Seiza: Kembara Mencari Tuhan**
. -79 %

Judul: Hoshi Seiza: Kembara Mencari Cahaya

Penulis: Ajwad Amal

Tebal: 280 ms

ISBN: 978-983-097-479-8

Kod: GB0286

Harga: RM 14.00/ RM 16.00

Berat: 0.29 KG (290 gm)

 

Sinopsis:

Kesaktian yang dimiliki oleh Hoshi Seiza telah mengejutkan ramai orang. Dia akhirnya telah ditakdirkan bertemu dengan seorang ahli sihir yang telah mengheretnya ke pintu istana. Pelbagai mehnah dan tribulasi dilalui oleh Seiza di sepanjang perjalanan. Dalam kembara itu, dia telah menemui seorang pendeta Nasrani yang bernama Surebu.

Dari situlah dia telah mengenal akan hakikat ketuhanan dan memulakan langkah mencari Cahaya. Cahaya yang akan menerangi hati buat selama-lamanya!

***Kisah ini mendapat ilham daripada tafsir surah al-Buruj, ayat 4 - 8.

Namun latar tempatnya bukanlah di Jepun seperti yang dinyatakan dalam novel ini. Watak-watak sebenar dan kisah ini berlaku di Yaman. Raja yang memerintah pada waktu itu juga merupakan Raja Yaman yang berada pada zaman selepas Nabi Isa a.s disalib. Penulis mengambil inisiatif untuk mencipta sebuah novel inspirasi (bukan adaptasi) daripada plot kisah di sebalik tafsir surah al-Buruj ini, menukar latar tempatnya dan menambah beberapa peristiwa supaya novel ini kekal sebagai novel fiksyen yang masih menarik untuk dibaca.

Write a review

Please login or register to review
Hoshi Seiza: Kembara Mencari Tuhan**
READY STOCK
Stok tersedia, boleh buat tempahan seperti biasa.
  • Stock: 176
  • Model: GB0286
  • Weight: 0.29kg
Product Views: 9733
RM14.00
RM3.00