Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

5 Surah Pilihan & Al-Ma’thurat

5 Surah Pilihan & Al-Ma’thurat
New Hot . -25 %

Selain memuatkan al-Ma’thurat yang mempunyai kelebihan yang besar, buku ini juga mengangkat lima surah pilihan yang mempunyai keistimewaan dan kelebihan yang tersendiri. Ia sesuai untuk dijadikan sebagai panduan dalam amalan harian. Lima surah tersebut ialah al-Kahf, Yasin, ar-Rahman, al-Waqi’ah, dan al-Mulk. Kelima-lima surah tersebut dilengkapi dengan terjemahannya dalam format per baris bagi memudahkan para pembaca untuk menghayati, memahami, dan mentadabbur setiap ayat yang dibaca.

Selain itu, buku istimewa ini juga telah disusun oleh Ustazah Asma’ Harun dengan disertakan kelebihan-kelebihan amalan membaca surah-surah tersebut. Natijahnya, apabila ia diamalkan, mudah-mudahan ia boleh menjadi pemangkin untuk meningkatkan keimanan, penyuntik motivasi dan inspirasi, serta menjadi benteng pelindung diri bagi para pembacanya. Dengan adanya hadis tentang fadhilat sesuatu surah tersebut, pembaca mempunyai dalil dan alasan yang kukuh apabila hendak mengamalkannya.

Manakala al-Ma’thurat merupakan untaian ayat-ayat Al-Quran, zikir-zikir, dan doa yang terpilih susunan Imam Hassan al-Banna. Ia bersumberkan daripada hadis-hadis Rasulullah SAW. Berbeza dengan buku al-Ma’thurat yang lazimnya, dalam buku ini setiap ayat, zikir, dan doa yang terkandung di dalamnya disertakan dengan rujukan berdasarkan hadis-hadis Rasulullah SAW. Dengan itu pembaca dapat mengetahui sumber rujukan amalan, sehingga akhirnya memantapkan lagi hati pembaca untuk menjadikannya sebagai amalan harian.

Susunan: Ustazah Asma’ Harun
ISBN: 955-5-749700-51-9
Kod: GB650
Tebal: 136 ms
Berat: 0.3kg
Harga: RM28.00

 

 

 

 

 

Write a review

Please login or register to review
5 Surah Pilihan & Al-Ma’thurat
READY STOCK
Stok tersedia, boleh buat tempahan seperti biasa.
  • Stock: 966
  • Model: 955-5-749700-51-9
  • Weight: 0.30kg
  • ISBN: GB650
Product Views: 12358
This offer ends in:
Day
Hour
Min
Sec
RM28.00
RM21.00