Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

Laba Di Sebalik Bala

Laba Di Sebalik Bala
. -55 %
Judul: Laba Di Sebalik Bala
Penulis: Pahrol Mohd Juoi
ISBN: 978-983-097-644-0
TEBAL: 176 ms
Harga: RM 20/ RM 22
Berat:  0.17 KG (170 gm)


SINOPSIS

Sering berlaku dalam kehidupan kita, yang disangka pada mulanya sebuah musibah tetapi apabila sedikit masa berlalu, segalanya bertukar menjadi rahmat. Justeru, apa yang penting dalam mengharungi hidup yang penuh ujian ini bukan apa yang berlaku ‘di luar’ diri kita tetapi apa yang berlaku ‘di dalam’ diri kita.

Sekiranya hitam yang berlaku di luar, tetapi di dalam hati kita putih maka yang hitam itu pun akan bertukar menjadi putih. Mata hanya ‘khadam’ kepada hati. Apabila hati baik, apa yang dilihat oleh mata semuanya baik.

Inilah mesej utama yang dibawa oleh LABA DI SEBALIK BALA. Ia menghuraikan bagaimana Islam berinteraksi dengan pelbagai persoalan agar setiap persoalan itu dapat diselesaikan atau dihadapi dengan baik dan memberi kebaikan.

Buku ini tidak sepenuhnya berbicara tentang ujian, tetapi lebih banyak tertumpu kepada jalan-jalan untuk menghadapinya. Ia mengajak kita menyelesaikan punca masalah, bukan hanya mengubati gejalanya. Juga mengajak hati kita kembali kepada Allah, kerana hanya di situlah ada ketenangan, kejayaan dan kebahagiaan!

Write a review

Please login or register to review
Laba Di Sebalik Bala
READY STOCK
Stok tersedia, boleh buat tempahan seperti biasa.
  • Stock: 775
  • Model: GB0436
  • Weight: 0.17kg
Product Views: 6619
RM20.00
RM9.00