Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

[LIMITED] Katak Di Luar Tempurung**

[LIMITED] Katak Di Luar Tempurung**
LIMITED STOCK . -50 %

JUDUL: Katak Di Luar Tempurung
PENULIS: Syed Alwi Alatas
KATEGORI: Motivasi
ISBN: 978-983-097-626-6
KOD: GB0415
HARGA: RM 18.00 / RM 20.00
TEBAL: 136 ms

BERAT: 0.3 KG (300 gm)


SINOPSIS

Man ‘arafa Nafsah ‘arafa Rabbah

Jangan sekali-kali membunuh impian yang baik. Selama impian itu mulia dan tidak bertentangan dengan agama, maka sila kejar dan raih. Jangan biarkan orang lain menguburkan impianmu. Impian itu adalah permulaan daripada sebuah pencapaian.
Pada masa kini, boleh dikatakan ramai yang menghadapi konflik self-confidence dan self-esteem. Apabila terdapat sedikit kekurangan atau kecacatan pada diri seperti gemuk, berkulit gelap, miskin dan sebagainya, kita hilang keyakinan diri. Kita lupa bahawa kita ada banyak lagi kelebihan lain yang Allah berikan.

Malangnya apabila kita terlalu memikirkan kelemahan dan kekurangan diri, kita terus mundur kebelakang, tertindas dan tidak berdaya maju sehingga gagal untuk menyelidik kelebihan diri yang boleh digunakan untuk berjaya di dunia dan akhirat.
Oleh itu, buku ini ingin mengajak pembaca membangunkan keyakinan diri, tidak lagi berterusan berkata “tak boleh”. Sebaliknya, katakanlah “saya boleh” dan lakukannya tanpa keraguan. Yakinlah setiap daripada kita memiliki kemampuan yang unik yang dijadikan-Nya. Kita hanya perlu mengetahui kelebihan yang kita miliki dan menggunakannya sebaik mungkin.

Write a review

Please login or register to review
[LIMITED] Katak Di Luar Tempurung**
LIMITED STOCK
Stok Terhad. Tiada stok berbaki tersimpan. Akan habis pada bila-bila masa.
  • Stock: 40
  • Model: GB0415
  • Weight: 0.30kg
Product Views: 6259
RM18.00
RM9.00