Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

DUO EJEN**

 DUO EJEN**
. -60 %

JUDUL: DUO EJEN
PENULIS: Syafiq Nasri & Daʻi Azrin
ISBN: 978-983-097-649-5
KOD: BP0008
HARGA: RM 20.00 / RM 22.00
TEBAL: 168 ms

BERAT: 0.2 KG (200 gm)


SINOPSIS 

Jadilah seorang Mukmin yang kuat luar dan dalam, supaya segala urusan dapat dilaksanakan dengan mudah dan tersusun. Usia muda semestinya punyai kekuatan fizikal yang lebih, jadi gunakanlah ia untuk menyumbang ke jalan kebenaran.


DUO EJEN ini cuba membantu para pembaca di luar sana agar berada di landasan dakwah dan menjadi manusia yang memberi manfaat kepada manusia yang lain. EJEN yang dimaksudkan itu bukanlah ejen kepada mana-mana syarikat, sebaliknya menjadi ejen kepada-Nya untuk melaksanakan amanah sebagai pemimpin Islam di atas muka bumi ini. Tugas itu bukan tugas mereka berdua sahaja, tetapi tugas dakwah itu untuk semua selaku hamba-Nya.

Buku ini mengandungi dua bahagian yang istimewa, yang mana pada bahagian pertama, mereka membawa pembaca untuk menelusuri kisah bagaimana permulaan berdakwah dan saat terdetiknya rasa untuk masuk ke dunia dakwah ini. Manakala di bahagian yang kedua pula, mereka muatkan dengan semangat, inspirasi, panduan, kisah teladan untuk pembaca semua berjinak dalam dunia dakwah.

Terselitnya juga pengajaran supaya kita semua mampu menjadi insan hebat dan luar biasa. Perkongsian bagaiamana nak menjadi remaja yang bijak menggunakan usia muda untuk kebaikan dan bukan untuk perkara yang sia-sia. Beberapa kisah turut dimuatkan supaya jalan penceritaan itu mampu memberi gambaran yang lebih jelas untuk menjadi seorang hamba yang sentiasa mendapat pertolongan daripada Allah SWT.

Sejuta harapan dari SYAFIQ NASRI dan DAʻI AZRIN semoga buku tulisan mereka kali ini dapat memberi manfaat dan suntikan aura yang positif buat semua pembaca untuk meneruskan kerja dakwah membantu perjuangan junjungan besar Nabi Muhammad SAW.

Moga buku ini menjadi pedoman buat jiwa, iktibar dalam kehidupan serta pembakar semangat untuk berdakwah buat selamanya. Buat sehabis baik, selainnya serah kepada Allah SWT.


Write a review

Please login or register to review
DUO EJEN**
READY STOCK
Stok tersedia, boleh buat tempahan seperti biasa.
  • Stock: 960
  • Model: BP008
  • Weight: 0.20kg
Product Views: 5051
RM20.00
RM8.00