Menu
Your Cart

Cikgu Multipurpose

Cikgu Multipurpose
-75 %
Cikgu Multipurpose
  • Stock: 14
  • Weight: 0.36kg
Product Views: 17694
RM5.00
RM20.00
Judul: Cikgu Multipurpose
ISBN: 978-983-097-850-5
Kod: GB0585
Penulis: Amla Mat Rawi
Tebal: 208 ms
Harga: RM20.00/ RM22.00
Berat: 0.36 kg (360 gm)



SINOPSIS

CIKGU MULTIPURPOSE bermaksud seorang guru yang kerjanya bukan sahaja masuk kelas, buka buku dan mengajar akademik kepada anak-anak murid tetapi ada lebih seribu tugas lain daripada itu. Satu tugas hakiki bersama sejuta tugas lain yang menanti.

Cerita-cerita ini semuanya kisah benar yang diadun secara santai tapi sampai. Berlaku di sekeliling kita. Bukan kisah penulis seorang tapi ini kisah kita semua. Cerita-cerita di dalam buku ini bukan cerita kosong. Ada ibrah, pengajaran dan dakwah di dalamnya.

Cikgu Multipurpose mengajak pembaca menyelami suka duka guru dan anak-anak di sekolah rendah dengan segala kerenah ujian kehidupan. Ada yang positif boleh kita ikut jadikan tauladan, ada yang negatif, boleh kita buat sempadan. Ada yang kita tidak sangka – oh, macam itu pun ada!



Sahabat, sebagai guru, emosi kita macam roller coaster semasa bekerja. Ada turun naik. Tapi lebih banyak turun, bukan? Jadi, buku ini diharap dapat memberi kata-kata semangat bahawa kerjaya guru ini kita boleh laluinya dengan bersahaja dan teruja setiap hari! Sebab kita adalah segalanya bagi mereka (murid).