Menu
Your Cart

Tip dan Panduan RSS Feed

23 Dec Usah Kita Memfitnah, atau Menjadi Penyebar Fitnah Tanpa Disedari
Galeri 1 1731
Fitnah merujuk kepada sebarang tuduhan yang diada-adakan untuk memburukkan atau membencanakan seseorang atau sesuatu pihak yang membawa kepada porak-peranda. Ia boleh juga disama ertikan dengan adu domba atau menghasut (namimah) yang jelas dilarang..
02 Dec Pelihara Lidah, Setiap yang Dituturkan, Akan Dipertanggungjawabkan Kelak!
Galeri 8 3600
Lidah merupakan salah satu daripada lima pancaindera kurniaan Allah SWT kepada manusia. Tahukah anda, kouta bercakap untuk seorang wanita dalam sehari ialah 20,000 ke 25,000 patah perkataan manakala bagi lelaki pula 7,000 patah perkataan dalam sehari..
30 Nov Hati Gelisah....Tanda Allah Sayang Kepada Kita atau Sebaliknya?
Galeri 1 1510
Rasulullah SAW bersabda, “Semua keturunan Adam adalah berdosa dan sebaik-baik orang yang berdosa ialah orang yang bertaubat.” (Hadis Riwayat Tarmizi)Taubat bererti kita kembali kepada Allah SWT dengan meninggalkan segala dosa yang telah kita laku..
29 Nov Ketahui Perbezaan antara Solat Mukmin vs Solat Muslim yang Selalu Kita Terlepas Pandang
Galeri 12 6318
Setiap daripada kita yang berpayungkan Allah SWT sebagai Tuhan yang Esa dan mengakui Nabi Muhammad SAW ialah pesuruh Allah SWT, wajib melaksanakan tuntutan solat.Solat merupakan anugerah daripada Allah SWT kepada hamba-Nya tidak kira Muslim atau pu..
14 Apr Tak Perlu Risau Anda Tak Mahir Baca Al-Quran, Ada Dua Ganjaran Jika Anda…
Galeri 0 2438
Sebagai Muslim, kita tidak perlu terhanyut oleh rasa bimbang dek kesukaran belajar membaca al-Quran. Meskipun kita masih merangkak dalam mempelajari bacaan al-Quran, hal ini adalah lebih baik daripada mereka yang meninggalkan terus pembacaan al-Quran..
Showing 1 to 5 of 5 (1 Pages)