Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

Blog Galeri Ilmu

10 Apr 10 Amalan Hebat Seawal Subuh Pagi
admin 0 5278
Setiap hari putaran hidup kita akan jalani perkara yang sama. Tidur, bangun tidur, berkerja mencari rezeki, lalu tidur semula. Namun, adakah kita mahu biarkan hidup ini berlalu tanpa amalan yang boleh datangkan keberkatan dan juga bekal untuk dibawa ..
16 Apr KHATAM KITAB TANPA MASUK PONDOK
admin 8 2405
'Pengajian Akbar' adalah modul pengajian yang dirintis oleh Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam dalam memasyarakatkan kitab turats hingga orang awam berpeluang belajar kitab secara talaqqi dan bersanad sampai khatam serta dapat pula ijazah tanpa perl..
29 Nov Ketahui Perbezaan antara Solat Mukmin vs Solat Muslim yang Selalu Kita Terlepas Pandang
admin 4 1156
Setiap daripada kita yang berpayungkan Allah SWT sebagai Tuhan yang Esa dan mengakui Nabi Muhammad SAW ialah pesuruh Allah SWT, wajib melaksanakan tuntutan solat. Solat merupakan anugerah daripada Allah SWT kepada hamba-Nya tidak kira Muslim atau pu..
11 Apr Buku Pertama Ustazah Asma' Harun Memenangi Anugerah Buku Terbaik 2020.
admin 0 1071
Alhamdulillah, sebuah buku terbitan Galeri Ilmu memenagi Anugerah Best Of 2020 Winners: BEST MALAY NO FICTION oleh MPH, berjudul Sahabat Dunia Akhirat (SDA) karya Ustazah Asma' Harun. Buku SDA diterbitkan pada tahun 2020 dan kini sudah terjual dan te..
14 Apr Tak Perlu Risau Anda Tak Mahir Baca Al-Quran, Ada Dua Ganjaran Jika Anda…
admin 0 724
Sebagai Muslim, kita tidak perlu terhanyut oleh rasa bimbang dek kesukaran belajar membaca al-Quran. Meskipun kita masih merangkak dalam mempelajari bacaan al-Quran, hal ini adalah lebih baik daripada mereka yang meninggalkan terus pembacaan al-Quran..
10 Apr Projek Infak Kitab Galeri Ilmu
admin 0 631
RAMADAN KARIM YANG DIRINDUI BAKAL MUNCUL LAGIAlhamdulillah, sekali lagi kita diberi peluang oleh-Nya utk merasai nikmat pesta beribadah dalam bulan yg mulia, Ramadhan al-Mubarak. Menjelang tibanya Ramadhan, pasti ramai yang ingin meningkatkan sedekah..
09 Apr 15 Penguat Semangat untuk Pasangan Tanpa Zuriat
admin 0 549
Buat mereka yang telah berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat, di bawah adalah titipan perkongsian Ustazah Noor Laila Aniza binti Zakaria untuk kita ambil iktibar dalam menghadapi ujian Allah ini.Alhamdulillah, saya (penulis) ingin katakan; ..
10 Apr Bagusnya Kalau Dapat Bekerja dengan Ikhlas!
admin 0 335
1. Mendapat kekuatan, kebijaksanaan dan kesabaran dalam kerja.Orang yang ikhlas akan mendapat bantuan dalam melaksanakan kerjanya. Apabila seorang hamba ikhlas, ‘talian hayatnya’ bersambung dengan Allah. Allah tidak akan mengecewakan hamba-Nya yang i..
02 Dec Pelihara Lidah, Setiap yang Dituturkan, Akan Dipertanggungjawabkan Kelak!
admin 0 335
Lidah merupakan salah satu daripada lima pancaindera kurniaan Allah SWT kepada manusia. Tahukah anda, kouta bercakap untuk seorang wanita dalam sehari ialah 20,000 ke 25,000 patah perkataan manakala bagi lelaki pula 7,000 patah perkataan dalam sehari..
30 Nov Hati Gelisah....Tanda Allah Sayang Kepada Kita atau Sebaliknya?
admin 1 256
Rasulullah SAW bersabda, “Semua keturunan Adam adalah berdosa dan sebaik-baik orang yang berdosa ialah orang yang bertaubat.” (Hadis Riwayat Tarmizi) Taubat bererti kita kembali kepada Allah SWT dengan meninggalkan segala dosa yang telah kita laku..

#