Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

Blog Galeri Ilmu

16 Apr KHATAM KITAB TANPA MASUK PONDOK
admin 8 2218
'Pengajian Akbar' adalah modul pengajian yang dirintis oleh Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Zamzam dalam memasyarakatkan kitab turats hingga orang awam berpeluang belajar kitab secara talaqqi dan bersanad sampai khatam serta dapat pula ijazah tanpa perl..
14 Apr Tak Perlu Risau Anda Tak Mahir Baca Al-Quran, Ada Dua Ganjaran Jika Anda…
admin 0 615
Sebagai Muslim, kita tidak perlu terhanyut oleh rasa bimbang dek kesukaran belajar membaca al-Quran. Meskipun kita masih merangkak dalam mempelajari bacaan al-Quran, hal ini adalah lebih baik daripada mereka yang meninggalkan terus pembacaan al-Quran..
11 Apr Buku Pertama Ustazah Asma' Harun Memenangi Anugerah Buku Terbaik 2020.
admin 0 931
Alhamdulillah, sebuah buku terbitan Galeri Ilmu memenagi Anugerah Best Of 2020 Winners: BEST MALAY NO FICTION oleh MPH, berjudul Sahabat Dunia Akhirat (SDA) karya Ustazah Asma' Harun. Buku SDA diterbitkan pada tahun 2020 dan kini sudah terjual dan te..
10 Apr 10 Amalan Hebat Seawal Subuh Pagi
admin 0 4826
Setiap hari putaran hidup kita akan jalani perkara yang sama. Tidur, bangun tidur, berkerja mencari rezeki, lalu tidur semula. Namun, adakah kita mahu biarkan hidup ini berlalu tanpa amalan yang boleh datangkan keberkatan dan juga bekal untuk dibawa ..
10 Apr Projek Infak Kitab Galeri Ilmu
admin 0 532
RAMADAN KARIM YANG DIRINDUI BAKAL MUNCUL LAGIAlhamdulillah, sekali lagi kita diberi peluang oleh-Nya utk merasai nikmat pesta beribadah dalam bulan yg mulia, Ramadhan al-Mubarak. Menjelang tibanya Ramadhan, pasti ramai yang ingin meningkatkan sedekah..
10 Apr Bagusnya Kalau Dapat Bekerja dengan Ikhlas!
admin 0 271
1. Mendapat kekuatan, kebijaksanaan dan kesabaran dalam kerja.Orang yang ikhlas akan mendapat bantuan dalam melaksanakan kerjanya. Apabila seorang hamba ikhlas, ‘talian hayatnya’ bersambung dengan Allah. Allah tidak akan mengecewakan hamba-Nya yang i..
09 Apr 15 Penguat Semangat untuk Pasangan Tanpa Zuriat
admin 0 411
Buat mereka yang telah berkahwin tetapi masih belum dikurniakan zuriat, di bawah adalah titipan perkongsian Ustazah Noor Laila Aniza binti Zakaria untuk kita ambil iktibar dalam menghadapi ujian Allah ini.Alhamdulillah, saya (penulis) ingin katakan; ..

#