Menu
Your Cart

[LIMITED] Allah Sayang Kita

[LIMITED] Allah Sayang Kita
LIMITED STOCK -10 %
[LIMITED] Allah Sayang Kita

Allah Sayang Kita, sebuah bacaan motivasi santai yang mengajar kita tentang penyerahan jiwa dan kebergantungan hidup kita kepada Allah semata tatkala kita sedang diuji. 

Sarat dengan peringatan dan nasihat yang berguna. Ada banyak kisah pengalaman hidup yang penulis kongsikan dan ia dikira  sangat dekat dengan kehidupan kita semua. Ada pelbagai ibrah yang boleh kita kutip dan manfaatkan.

Kenapa tajuk Allah Sayang Kita? Kerana, setiap takdir yang berlaku dalam hidup kita adalah suatu seni yang sangat indah daripada Allah yang Maha Kuasa. Setiap hari yang kita lalui, penuh dengan takdir Allah yang menguji iman dan jiwa kita. Sebenarnya, itulah bahasa kasih sayang Allah kepada setiap hamba-Nya.

ISBN: 978-983-097-933-5
Penulis: Rohamiah Muda
Kod: GB652
Berat: 0.3kg
Tebal: 216 ms
Harga: RM20.00/22.00

 

Allah sentiasa ada untuk kita. Bahkan ia sangat dekat dengan kita. Apa yang terdetik di hati kita, Dia mendengarnya. Masya-Allah. Silap kita kerana jauhkan diri daripada Tuhan. Baiknya Allah sehingga kita tidak mampu menghitung berjuta nikmat yang diberi kepada kita setiap hari.

Kawan, berlapang dadalah dengan ujian. Kerana syurga itu akan diisi oleh orang-orang yang diuji, seperti para nabi. Begitulah dengan kita, kawan. Allah mahu beri kita syurga melalui ujian yang sedang kita lalui sekarang. Senyumlah dengan ujian yang datang! Bukankah ini bukti Allah sangat baik kepada kita? Bersangka baik dengan Allah, pasti kita akan mudah redha.

 

 

 

 

RM20.00
RM18.00
  • Stock: 4
  • Weight: 0.30kg
  • ISBN: 978-983-097-933-5
Product Views: 16523