Menu
Your Cart
10% OFF on all products Shop now

[SOLD OUT] IBRAH: Kisah-Kisah Hebat Dakwah Nabi Musa A.S.

[SOLD OUT] IBRAH: Kisah-Kisah Hebat Dakwah Nabi Musa A.S.
Hot Out Of Stock . -10 %
[SOLD OUT] IBRAH: Kisah-Kisah Hebat Dakwah Nabi Musa A.S.
  • Stock: Out Of Stock
  • Model: GB0480
  • Weight: 0.25kg
Product Views: 7677
RM20.00
RM18.00
Judul: Ibrah: Kisah-Kisah Hebat Dakwah Nabi Musa A.S.
ISBN: 978-983-097-712-6
Kod: GB 0480
Penulis: Ustaz Syaari Abdul Rahman
Tebal: 144 ms
Harga: RM 20.00/ R M22.00
Berat: 0.25 KG (250 gm)


 
SINOPSIS

Mengapa kita perlu mengetahui kisah-kisah Nabi Musa a.s. dan Bani Israel? Bukankah itu semua kisah-kisah lalu yang sudah menjadi sejarah?
 
Tapi, adakah kita tahu bahawa satu pertiga kisah dalam al-Quran adalah kisah Nabi Musa a.s. dan umatnya, Israel? Bukankah ini suatu petanda jelas daripada Allah SWT kepada kita supaya mengenali dengan sebenar-benarnya siapa Bani Israel. 
 
Apakah tabiat, ciri-ciri dan matlamat mereka? Buku ini merungkai sejarah Bani Israel yang pernah ditindas lalu diselamatkan dan diberi pelbagai keistimewaan oleh Allah SWT. Namun mereka bukan sahaja tidak bersyukur, malah memusuhi nabi-nabi mereka dan Nabi Muhammad SAW serta umat Baginda.
.
 
TENTANG PENULIS:

Ustaz Syaari Abdul Rahman merupakan Jurulatih Utama (Principal Trainer) sepenuh masa di Ibrah Paradigm Training & Consultancy. Memperoleh Ijazah Sarjana Muda Bahasa dan Sastera Arab dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia dan kini melanjutkan pengajian peringkat sarjana dalam bidang Tafsir al-Quran di Universiti Kebangsaan Malaysia.
 
Pernah dijemput sebagai tetamu jemputan dalam beberapa rancangan televisyen; Salam Muslim di Astro Oasis,Assalamualaikum di TV Al-Hijrah juga merupakan panel tetap selama empat tahun dari 2012 hingga 2016 di segmen Ibrah radio IKIM.fm. IBRAH: Kisah-kisah Hebat Dakwah Nabi Musa a.s. merupakan buku pertama beliau bersama Galeri Ilmu Sdn. Bhd.

Write a review

Please login or register to review