Tuhan Aku Mohon Jawapan Mu
-20%

Tuhan Aku Mohon Jawapan Mu

RM16.00 RM20.00
Product Code: GB0473
Stock 194

Overview

Judul: Tuhan, Aku Mohon Jawapan-MuISBN: 978-983-097-693-8Penulis: Azura ZamriKod: GB0473Tebal: 240 msHarga: RM 20/ RM 22SINOPSIS“Kenapa aku diuji?”“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka d...
Judul: Tuhan, Aku Mohon Jawapan-Mu
ISBN: 978-983-097-693-8
Penulis: Azura Zamri
Kod: GB0473
Tebal: 240 ms
Harga: RM 20/ RM 22SINOPSIS

“Kenapa aku diuji?”

“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan, “Kami telah beriman” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya, Kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang-orang yang benar dan Dia mengetahui orang-orang yang berdusta.”
(Al-Ankabut 29: 2-3)

Dugaan kita hari ini, insya-Allah Dia tetap permudahkan jalan kita untuk melaluinya biarpun kita merasa seakan tidak menemui apa-apa harapan lagi. Allah yang kirimkan masalah itu untuk menguji sebentar. Jadi, kita mahu keluar daripada laluan kesulitan itu tentunya Tuhan juga yang akan membantu.
Sesungguhnya, pertolongan Tuhan tidak pernah diiringi lambat, cepat atau tidak, yang dijanjikan-Nya adalah pada masa yang tepat.

TENTANG PENULIS

Nur Azura binti Zamri atau lebih ringkas dipanggil Azura Zamri. Berasal dari Sungai Petani, Kedah dan kini menetap di Johor Bahru. Dilahirkan pada 19 Mei 1992 dan merupakan anak bongsu daripada dua beradik.
Seorang yang cukup meminati dunia penulisan dan perfileman, mengimpikan karya sendiri berjaya diadaptasikan dalam drama mahupun filem suatu hari nanti. Sudah memiliki empat buah buku iaitu Diari AkhiratMuslimah AcahNo Couple Before Nikahdan terkini buat karya yang keempat iaitu Tuhan, Aku Mohon Jawapan-Mu.

Mula berkecimpung dalam kerjaya seorang penulis sejak dari tahun 2016. Penulis sering berkongsi kata-kata nasihat dan motivasi di media sosial Facebook, Twitter, Instagram serta melalui Channel Nota Hati Azura Zamri di Telegram.

Penulis lebih gemar menumpukan perhatian menulis buku motivasi tetapi pada masa yang sama, penulis turut menyimpan hasrat untuk menghasilkan novel pula di masa akan datang.

Write a review

Note: HTML is not translated!

Rating Bad           Good
Continue