Eh, Awak Lagi?
-72%

Eh, Awak Lagi?

RM5.00 RM18.00
Product Code: GB 315
Stock 188

Overview

JUDUL: Eh, Awak Lagi? PENULIS: Noordin Abdullah ISBN: 978-983-097-518-4 TEBAL: 328 ms HARGA: RM 18.00 / RM 20.00 (Sabah/Sarawak)   SINOPSIS Ilya seorang siswi aktif dalam aktiviti kem...

JUDUL: Eh, Awak Lagi?

PENULIS: Noordin Abdullah

ISBN: 978-983-097-518-4

TEBAL: 328 ms

HARGA: RM 18.00 / RM 20.00 (Sabah/Sarawak)

 

SINOPSIS

Ilya seorang siswi aktif dalam aktiviti kemasyarakatan telah terpilih menyertai program anak angkat di kampung Sungai Rinting. Dengan program ini para siswazah dapat mengenali masyarakat setempat. Mengenali budaya dan aktiviti masyarakat tempatan dengan lebih jelas. Nilai-nilai kemasyarakatan setempat yang unik dapat menjadi panduan untuk menjadi aktiviti hidup harian. Sebaliknya terdapat gejala-gejala negatif yang menular dalam masyarakat menjadi tanggungjawab golongan terpelajar membuat kajian untuk membendung gejala itu supaya tidak menjadi budaya yang negatif dalam masyarakat. Ranjau-ranjau yang dilalui oleh masyarakat ini perlu ditangani bersama-sama oleh warga negara dari pihak kerajaan dan rakyat.

Hanif Hizbi. Seorang lagi mahasiswa yang juga mengalami tekanan keluarga dan takut menceburkan diri dengan kawan sebaya di kampungnya menyebabkan Hanif Hizbi berasa tertekan dan bosan apabila pulang bercuti dari pusat pengajiannya. Dengan itu, beliau selalu keluar kampung menyertai program-program kebajikan, sukan dan kemasyarakatan di tempat lain.

Write a review

Note: HTML is not translated!

Rating Bad           Good
Continue