PERCA
-10%

PERCA

RM36.00 RM40.00
Product Code: GB411
Stock 678

Overview

JUDUL: PERCAPENULIS: Roza RoslanISBN: 978-983-097-619-8KOD: GB 0411HARGA: RM 40.00 / RM 42.00TEBAL: 496 msBERAT: 0.67 KG (670 gm)“Ya Allah ya Tuhanku, Dialah suami yang dijodohkan kepadaku. ...

JUDUL: PERCA

PENULIS: Roza Roslan

ISBN: 978-983-097-619-8

KOD: GB 0411

HARGA: RM 40.00 / RM 42.00

TEBAL: 496 ms

BERAT: 0.67 KG (670 gm)


“Ya Allah ya Tuhanku, Dialah suami yang dijodohkan kepadaku. Barangkali dia tidak tahu atau kejahilannya membuatkan dia berkata begitu.

“Wahai Tuhan, jangan sampai kejahilannya mengheret sama diriku dan zuriat keturunanku ke neraka-Mu. Berilah taufik dan hidayah kepada suamiku. Biar dia menjadi pemimpin besar lagi mulia di sisi-Mu. Terangi hatinya dan bukalah segala hijab yang menutup kegelapan.

“Wahai Tuhan ... perkenankanlah. Barangkali bukan hari ini, bukan esok atau sebulan dua. Namun, daku redha dengan ketetapan-Mu terhadapku. Daku tetap sabar menunggu, dengan izin-Mu.”


SINOPSIS:

Keseluruhan kehidupan umpama cebisan perca dengan pelbagai corak dan warna. Ada warna ceria, gemilang, kabur, terang, muram dan pudar lagi hambar.

Perca-perca ini kisah yang melekat di hati sanubari. Keseluruhan kehidupan umpama cebisan perca dengan pelbagai corak dan warna. Ada warna ceria, gemilang, kabur, terang, muram dan pudar lagi hambar. Cebisan kecil itu kelihatan tidak berguna. Namun jika dikumpulkan, dijahit lalu dicantumkan cebisan demi cebisan ... ia menjadi selembar hamparan bermanfaat. Sehelai gebar memanaskan tubuh kedinginan pada malam hari. Adakalanya ia menjadi bidai atau tabir pembahagi ruang. Hasilnya menakjubkan. Sebesar mana ukuran bergantung kepada jumlah cantuman perca-perca. Ada bersaiz besar, sederhana malah ada yang hanya sebesar alas kaki sahaja.

Allahu Akbar! Lembaran itulah nanti bakal dibentangkan di hadapan Mahkamah Allah – Al-‘Adil – Yang Maha Adil bagi menilai setiap inci hasil kerja. Marilah kita terus berfikir, sekecil mana peristiwa kehidupan yang dihadapi oleh manusia, ia tetap milik Allah SWT. Kita hanyalah insan kerdil yang pasti menghadap-Nya lalu kekal selamanya di negeri abadi.

Bagaimanapun, terdapat satu sebab yang menguatkan hati penulis untuk meneruskan

Write a review

Note: HTML is not translated!

Rating Bad           Good
Continue