ILMU TAJWID RINGKAS
-10%

ILMU TAJWID RINGKAS

RM27.00 RM30.00
Product Code: GB 0609
Stock 28

Overview

Setiap perbahasan dalam ilmu Tajwid disampaikan dengan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. Disertai gambar rajah berwarna, latihan dan panduan untuk membantu pembaca memahami dan menguas...

Setiap perbahasan dalam ilmu Tajwid disampaikan dengan bahasa yang ringkas dan mudah difahami. 


Disertai gambar rajah berwarna, latihan dan panduan untuk membantu pembaca memahami dan menguasai ilmu Tajwid dengan sempurna hingga mampu membaca al-Quran dengan melafazkan setiap huruf dari makhrajnya yang betul, memenuhi hak-hak setiap huruf dan menepati kadar bacaan pendek atau panjangnya serta waqaf dan ibtida’.


Tentang Penulis:


Berpengalaman luas dalam bidang dakwah di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Pengasas Sistem Genius Membaca al-Quran dalam masa tiga hari dengan kaedah al-Badar. Perunding Latihan dan Bina Insan di Pearl Mentor (M) Sdn. Bhd. 

Berpengalaman dalam mengendalikan kursus motivasi dan latihan seperti Rahsia Alam Diri, Islamic Team Building, Effective Supervisory Skills, Interpersonal Skills dan Islamic Leadership Program. Ilmu Tajwid Ringkas adalah karya kedua beliau terbitan Galeri Ilmu Sdn. Bhd. selepas Tasawuf: Suatu Pengenalan Asas.

Judul: Ilmu Tajwid Ringkas

Penulis: Dr. Shamsul Mohd Nor 

Kategori: Fardu Ain

ISBN: 978-983-097-872-7

Kod: GB 0609

Tebal: 176 m/s 

Harga: RM 30.00/ 32.00 

Berat: 0.515 KG (515 gm)